Tervetuloa koira-aiheisen blogin matkaan!

Tämä blogi käsittelee aiheita koiranpentujen ja koirankasvatuksen ympärillä. Kaikki me koiraihmiset tiedämme, minkälaisia tuntemuksia söpö koiranpentu aiheuttaa. Koirat ovat vastustamattoman suloisia eläimiä ja ne ovat erityisen luokseen kutsuvia. Blogi on omistettu juurikin näille suloisille karvapalloille ja käsittelemme lähinnä aiheita sen ympärillä, kun koiranpentu on jo haettu kotiin kasvattajalta. Annamme myös vinkkejä siihen, miten sen kanssa tulisi toimia ensiaskeleilla ja kuinka koirankoulutus aloitetaan tavoitteellisesti. Esittelemme myös muutamia arvostettuja koirankasvattajia ja yleisimpiä koirarotuja Suomessa.

Blogin päätarkoituksena on antaa eväitä koiranpentujen uusille omistajille ja toki heillekin, joilla on jo ollut hauvoja aiemmin. Koiranpennun ottaminen on aina pitkä prosessi, ja kun vihdoin saa sen oman pennun kotiin, tekisi varmasti mieli helliä se pilalle. On kuitenkin erityisen tärkeää muistaa ottaa johtajan rooli heti alusta alkaen, jotta kasvatus tapahtuu johdonmukaisesti. Koiraa on hyvä ja pitääkin palkita, mutta ennen kaikkea hyvästä syystä. Olemmekin koonneet niin sanotun aloituspaketin koirapentujen uusille omistajille.

Koirat sosiaalisessa mediassa

Nykypäivänä kaikki löytyy sosiaalisesta mediasta, kuten koiratkin. On tuhansia Instagram-tilejä suloisille koirille, satoja koirankasvatukseen liittyviä blogeja ja lukemattomia Facebook-ryhmiä, joissa puidaan koirankasvatusta ja annetaan vinkkejä puolin ja toisin. On myös lukuisia online-pelisivustoja, joiden peleissä seikkailee suloisia koiria. Hauskaa ajanvietettä varsinkin nuorille ovat pelit, joissa teemana on koiranpennut sloteissa. Tavoitteenamme on tuoda sosiaaliseen mediaan uudenlaista hauvoihin liittyvää sisältöä ja pyrimme pitämään kaiken kirjoittamamme faktatietona, vaikka toki jaamme myös omia kokemuksiamme koiranpentujen parissa.

Meillä on henkilökohtaisia kokemuksia kolmen koiranpennun kasvattamisesta ja tulemme jakamaan erilaisia tarinoita. Uskomme, että kokemuksista saa hyvää osviittaa siihen, miten yksilöllisiä koirat ovat rotuun viittaamatta. Meillä on ollut kaksi isoa ja yksi pienikokoinen koira, joista kaksi on vielä matkassa mukana. Koulutusprosessi kaikkien kohdalla on ollut aivan täysin toisistaan poikkeavaa, vaikka olemme noudattaneet kaikkien kanssa suunnilleen samaa kaavaa. On siis erityisen tärkeää muistaa, että se, mitä luet rodun ominaispiirteistä ei välttämättä kohtaa todellisuudessa.

Totuuden mukaiset tarinat kunniaan

Kun luemme koirankasvatukseen liittyviä blogipostauksia ja artikkeleita, niin usein niissä kehotetaan tekemään tiettyjä asioita ja annetaan olettaa, kun teet nämä asiat, niin koirasi kuuntelee ja oppii. Mitä olemme oppineet koirankasvatuksesta, on se, että pitää ensiksi oppia tuntemaan koiranpentu ja kouluttaa sitä itse koiralle sopivalla tavalla. Jotkut yksilöt oppivat paremmin kuulemalla ja jotkut taas näkemällä niin kuin me ihmisetkin. On siis hyvä tehdä selkeä linja koirankoulutusta varten, mutta on myös hyvä muistaa, että se saattaa muuttua matkan varrella.

Avaammekin blogissa tarkemmin näitä edellä mainittuja aiheita, kuten verbaalinen ja visuaalinen kouluttaminen. On myös erityisen tärkeää tuoda esille rehellisesti ja avoimesti ongelmia, joita koirat voi sinulle aiheuttaa ja miten niistä pääsee eroon. Meillä on esimerkiksi henkilökohtaista kokemusta siitä, miltä tuntui säästää opiskelija-budjetista uuteen sohvaan, kun koiranpentu söi sen poissaolon aikana. Nykypäivänä nauramme asialle, vaikka silloin aikanaan ei paljoa naurattanut syödä makaronia kahta kuukautta putkeen. Kiteytettynä blogin tarkoituksena on siis kirjoittaa postauksia pilke silmäkulmassa teille ihanille koiraihmisille!